3 Temmuz 2015 Cuma

elektoniğe zam


Teknoloji çağında olmazsa olmazlarımızdan olan akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar 7 den 77 ye hepimizin neredeyse eli kolu oldular.Bankacılık işlemlerinden tutunda alışverişlere kadar,uçak ve sinema biletinden vergi ve trafik cezalarının ödeme aracı olarak hayatımızı kolaylaştıran cihazların neredeyse tamamına yakını yurtdışından ithal olarak ülkemiz geliyor


.


Yerli üretimi olanların dahi tamamına yakın parçası,bilhassa işletim sistemleri yurtdışı menşeili firmalara ait.Durum böyle olunca ülkemizden döviz çıkışı kaçınılmaz oluyor.Lakin aldığımız her ürün içi KDV,ÖTV vs isimleri altında bir çok ilave maliyet çıkıyor tüketicinin karşısına.Dünyanın en pahalı benzinini kullandığımız yetmiyor gibi en pahalı interneti,elektronik aletleri yine ülkemizde satılmakta.
Geçtiğimiz günlerde basında gördüğümüz bir habere göre ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, önümüzdeki dönemde elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi. Bu durumda ürünlerin fiyatlarında değişimlerin gerçekleşmesi bekleniyor.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlığının son 18 ayını Ankara'da bir basın toplantısı ile değerlendirdi. Zeybekci, toplantı sırasında önemli açıklamalar yaptı.
Ekonomi Bakanı, "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor" dedi.
Zeybekci, "Özel ürün gruplarında elektrik, elektronik, tablet ve cep telefonları da var; kimya grubu üzerinde de çalışıyoruz" diye devam etti.


Gazetelerin bile artık ekseriyetle internetten okunduğu,yazılı postanın neredeyse nostalji ve resmi tebligat dışında pek kullanılmadığı,kitap okuma alışkanlığının yerlerde gezdiği bir coğrafyada zaten alım gücü düşük olan bir halkı yeni yeni adapte olamaya başladığı bir mecradan uzaklaştırmak bence iyi sonuçlar doğurmayacaktır.
İsmi malum android kullanan yerli olduğu söylenen bir cep telefonu,tablet ve lcd tv montajcısını destekleyeceğiz diye zaten zar zor para biriktirip borçlanarak ancak ulaşabildikleri ürünlerden yeni bir zam furyasıyla mahrum bırakılmaları doğru değildir.Serbest piyasa şartları gereği zaten isteyen istediği ürünü alıyor,fazla da kasmamak lazım.
Sevgi ile kalın
@teomanabi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder